​Despre Valentines Day si trandafiri

02/04/2022
de catre Admin AFO

Dar de ce este asa? Ce leagă trandafirii și Valentine? Și cu ce tip de trandafiri ar trebui să vă aprovizionați pentru a vă pregăti pentru un Valentines de succes? În acest articol, ne vom scufunda în istoria fascinantă a trandafirilor și a zilei indrăgostiților.

Istoria Valentines Day

Prima zi a indrăgostiților a fost sărbătorită încă din anul 496. Există mai multe legende și mituri în jur, dar probabil nu vom descoperi niciodată povestea exactă din spatele originii Zilei Îndrăgostiților. Ceea ce știm este că sărbătoarea Zilei Îndrăgostiților, așa cum o știm, a devenit populară prin Legenda Aurea, o carte care a fost compusă în secolul al XIV-lea despre sărbătorile și sărbătorile creștine. În zilele noastre sărbătorim dragostea în general pe 14 februarie , și nu numai „dragoste anonimă”. Iubitorii, cuplurile și chiar prietenii își exprimă dragostea unul fata de celălalt cu carduri, cadouri și flori.

Deci... Ce lagatura au trandafirii și Valentine? 

Oferirea trandafirilor pentru Ziua Îndrăgostiților provine probabil de la sfârșitul secolului al XVII-lea, când regele Carol al II-lea al Suediei a plecat într-o călătorie în Persia. În Persia, Charles a descoperit arta comunicării cu florile, fără a folosi cuvinte. Când a introdus această artă în Europa, a devenit o moda, iar listele de flori și semnificațiile lor au devenit răspândite. O garoafă galbenă, de exemplu, însemna că destinatarul îl dezamăgise pe expeditorul acesteia. Și Trandafirul roșu, desigur, a fost simbolul iubirii. Și de unde a obținut Trandafirul acest sens simbolic? Pentru aceasta, trebuie să ne întoarcem în timp și mai departe. La mitologia greacă, unde Trandafirul a fost asociat cu Afrodita, zeița iubirii și cu iubitul ei Adonis. Când Adonis a fost ucis de un mistreț, Afrodita a plâns cu lacrimi amare pentru moartea sa. Se spune că tufișurile de trandafiri au crescut acolo unde lacrimile ei și sângele lui Adonis au atins pământul. Din fericire, povestea are un final fericit (parțial): Adonis a fost readus la viață de Zeus. Dar, pentru că și Persefona - zeița fertilității și a morților - i-a cerut dragostea, s-a decis ca Adonis să petreacă șase luni în lumea ei pentru fiecare șase luni petrecute cu Afrodita.

Sugestii de trandafiri pentru Ziua Îndrăgostiților 

Înainte de a ne întoarce din nou la Trandafir, probabil că sunteți în căutarea unei inspirații suplimentare pentru a le adăuga stocului dvs. de Ziua Îndrăgostiților. Am selectat 11 trandafiri interesanti pe care să ii folosiți!

Trandafiri recomandati pentru Valentines Day 2021 

Fie că tradiția provine de la regele suedez Charles sau de la două zeițe care se certau asupra aceluiași iubit, Trandafirul roșu a fost un simbol pentru ziua îndrăgostiților de secole. Desigur, diferite culori de trandafir au semnificații diferite și ar putea fi un cadou excelent și pentru Valentine’s Day. Cu toate acestea, roșul este culoarea pasiunii și a iubirii și, de departe, cea mai populară. Și, din fericire, există o mulțime de soiuri diferite pentru a alege! Aici puteți vedea o selecție, doar de câteva dintre favoritele noastre personale, din toate timpurile.

1. Trandafirul Freedom- Înalt, puternic și frumos. Acesta este un trandafir fantastic pentru a fi folosit în piese centrale. 
2. Trandafirul Madam Red - Elegant, elegant și romantic este ceea ce respiră acest soi de trandafir.
3. Trandafirul Black Baccara - Acest trandafir roșu intens cu aspect aproape satinat.
4. Trndafirul Spray Rose Rubicon - Un trandafir cu capete mari de flori care se deschid minunat. 
5. Trandafirul Rose Upper Class - Un trandafir cu aspect foarte luxos, perfect pentru orice ocazie! 
6. Trandafirul Spray Rose Fire Flash - Roșul trandafirului este amestecat cu dungi galbene. 
7. Trandafirul Spray Rose Mirabel - Dacă sunteți în căutarea unui trandafir rosu foarte elegant, aceasta este o opțiune serioasă! 
8. Trandafirul Ever Red - Arată-ți dragostea veșnică cu acest soi fantastic de trandafir. 
9. Trandafirul El Toro – Petalele acestui trandafir arata ca perdeaua folosită în coridele spaniole. 
10. Trandafirul Criogenat inima XXL - Este uimitor! Acest trandafir conservat este transformat într-o inimă pentru a arăta iubirea supremă. 
11. Trandafirul Red Naomi - Cel mai faimos dintre trandafirii roșii nu poate lipsi pe lista noastră.

Sursa traducere :